Laster nettsiden din tregt? Nå vil Google straffe deg.

Skrevet av Nordic Social

13. november 2019

Google straffer nettsider som laster tregt 

Slik sikrer du at du ikke mister plassen din i søkeresultatene.

Google går nå hardt til verks for å straffe nettsider som laster tregt, og som ikke er optimalisert for web. For å gjøre dette synligere vurderer nå Google å legge til egne merker på sidene som ikke går kjapt nok, skriver de på sin egen blogg. 

 

Bilde fra Google

sGoogle har i lengre tid vært tydelig på at treg innlasting av nettsider medfører dårligere plassering i søkeresultatene, men de velger nå å ta dette et steg videre for å ansvarliggjøre webutviklere og designere.

Det er også positive sider ved dette

På samme måte som at trege nettsider straffes, vil raske nettsider belønnes i søkeresultatene. Dette gjør at dyktige webutviklere får enda bedre effekt av å utvikle nettsider som laster kjapt. I dag er dette foreløpig i en testfase, men vi vil nok ganske kjapt se en full utrulling av denne formen for merking.

 

Hva du kan gjøre

Det er noen steg du selv kan ta for å få nettsiden din til å gå raskere.

Bruk god hosting

God hosting er viktig for å få siden din til å laste så raskt som mulig. Bruker du WordPress anbefaler vi at du tegner et abonnement hos SiteGround hvor du får dedikert WordPress-hosting til gunstig pris.

Riktig filstørrelse

Sørg for at filene du laster opp på nettsiden din er optimalisert for web. Dette sørger du for ved å ikke bruke for store filer, og at filtypene er riktig.

Komprimer bilder

De fleste av oss bruker bilder på nettsiden for å fremme et budskap, holdning eller verdier. Bilder er samtidig ofte de største filene du har på nettsiden din. Vi anbefaler at du komprimerer alle bildene dine ved bruk av for eksempel tillegget i WordPress som går under navnet “Smush” utviklet av WPDM.

Slik sjekker du din egen nettside

Hvis du vil undersøke hvor rask din egen nettside laster inn kan du gjøre det på tjenester som tools.pingdom.com hvor du skriver inn nettadressen din og klikker videre. 

Dette er bare noen av flere steg du bør ta for at nettsiden din skal laste raskere. Kontakt oss gjerne for en gjennomgang og analyse av din nettside, så kan vi gi flere råd til tiltak som bør gjennomføres.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *